Öppna meny

Har du en riktigt bra vän på JU?

Stiftelsen Karin Lindbergs Minnesfond har givit Jönköpings Studentkår möjligheten att ge ut ett stipendie om 2000kr till en student på Jönköping University som gjort något för att förbättra vardagen för sina medstudenter. Nomineringen är öppen för alla studenter vid Jönköping University.

Så här skriver Karin Lindbergs Minnesfond:

Bakgrund

Den 26 augusti 2009 är ett datum som för alltid kommer minnas av studenterna på MKV-programmet vid Högskolan i Jönköping.

För oss som går/har gått på programmet är det ingen hemlighet att vi brukar kalla oss och se på oss själva som en familj. Den 26 augusti 2009, förlorade vi en syster i Karin Lindberg. Denna varma, utåtriktade och glädjespridande kvinna beslutade att hastigt lämna oss till vår stora sorg och saknad.

Karin var en viktig del av vår familj och vi kände genast ett stort behov av att försäkra oss om att Karins minne kommer leva kvar på skolan många år framöver. Därför kom idén om en minnesfond för vår Karin som inte lämnat någon oberörd på hennes väg genom livet.

För Karin var det alltid viktigt att alla runt omkring henne mådde bra och hon var alltid först med att dela med sig sitt leende men också en axel att gråta ut mot om så behövdes. Karin satte alltid sina medmänniskor i första rummet och det är vår förhoppning att detta ska stimulera studenter att föra vidare hennes anda och inställning om att alla är lika mycket värda, har lika rätt till ett leende och framförallt förmågan att sprida glädje till andra.

Avsiktsförklaring/ändamål

Stiftelsens ändamål skall vara att bevara minnet av Karin Lindberg och föra hennes inställning, kamratanda och livsglädje vidare till studenter på Högskolan i Jönköping.

Stiftelsen skall (genom en minnesfond) årligen utdela stipendium på 2000 sek till en student, som på ett eller annat sätt förbättrat vardagen för sina medstudenter. Stipendiet utdelas inte nödvändigtvis till den som gjort en stor insats för Högskolan i Jönköpings studenter utan kan också utmärka studenter som förgyller livet för en liten grupp medstudenter. Huvudsaken är att stipendiet ges till en student som visar god kamratanda och som ställer upp för sina medstudenter.

Nomineringen är öppen fram tills den 5 Maj 23:59.
Mottagaren kommer annonseras vid Jönköping Studentkårs Årsmöte

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarVision
Jönköpings Kommun
OnePartnerGroup
Friskis & Svettis
Vision