Öppna meny

Bostadsguide

Nedan har vi sammanställt en guide med våra bästa tips på hur du kan få en bostad i Jönköping som student.

 1. Registrera dig på Studbo.se omgående. (Läs mer om hur Studbo funkar här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..)

 2. Kika in Blocket.se regelbundet och skriv aktivt till de privata hyresvärdarna.

 3. Lägg ut din egen annons om att du söker en bostad på blocket.se. Många hyresvärdar letar efter personer snarare än lägger ut annonser själva.

 4. Gå med i ”lediga lägenheter i Jönköping” – grupp på Facebook. Här publicerar ofta studenter, som åker på utbytes-termin, annonser om att det går att hyra deras lägenhet under tiden som de är iväg.

 5. Registrera dig hos hyresvärdar som erbjuder vanliga lägenheter och rum. Alltså inte enbart studentlägenheter. Du hittar en lista på hyresvärdar på vår hemsidan och även på Jönköpings Kommuns hemsida.

 6. Titta efter annonser på lediga rum och lägenheter i lokaltidningarna, såsom Jönköpings Posten och Jnytt.

Generella tips

 1. Det kan vara ett bra första steg att hyra i andra-hand under 6 månader för att lära känna staden och hinna samla på sig lite poäng på studbo.se. Så var aktivt i Facebookgrupper och på blocket.se

 2. Sätt på aviseringarna för de Facebookgrupper du är med i – ibland går det snabbt när en lämplig lägenhet dyker upp.

 3. Se om det finns någon du kan dela en bostad med eller om någon söker efter en inneboende.

 4. Våga bo i korridor – du får en helt annan möjlighet att träffa andra studenter. Korridorsboende är en unik del av studentupplevelsen.

 5. Acceptera att bo en liten bit från högskolan och sikta på att inom 1 år flytta närmare. Råslätt, Huskvarna och Österängen är några exempel på områden som har bra lägenheter och är belägna ca 20-25 minuter från högskolan med bra bussförbindelser!

 6. Det kan underlätta att kika efter bostad utanför centrala Jönköping. Exempel på närliggande orter är Nässjö, Vaggeryd och Forserum. Det finns bra förbindelser både med tåg och buss.

På nästa sida kan läsa mer om praktiska saker som är bra att tänka på när du skaffar en bostad.

Texten granskad / uppdaterad

Vision
Jönköpings Kommun
OnePartnerGroup
Friskis & Svettis
Vision