Öppna meny

SSA

Odla grönsaker på taket, förespråka återvinning i studentboende, implementera återanvändbara koppar i Rio och kämpa för jämlikhet - Students for Sustainable Action handlar om att göra skillnad tillsammans på JU.

Students for Sustainable Action är en förening bildad av drivna studenter som kämpar för ett mer hållbart campus. Vi skapar ett tänkesätt för att dela flera saker mellan studenter, använda vårt volontärnätverk för att lära ut fördelarna med att ge från hjärtat, redigera en guide för nykomlingar om ett hållbart liv i Jönköping och utbilda människor på sociala medier om hur man gör små hållbara steg i deras vardag.

Som studenter känner vi oss starka att vi når ut till JU: s högsta beslutsfattare för att tillämpa hållbara lösningar. Vi arbetar med långsiktiga mål, som att införa en miljövänlig sökmotor på alla datorer på campus, bekämpa mens-relaterad fattigdom genom att dela ut gratis och tillgängliga mensskydd-produkter för kvinnor, öka mängden växtbaserade måltider på universitetets kaféer, skapa ett transparent och effektivt återvinningssystem för skolor och boende, och bidra till naturens regeneration i Sverige och i andra länder.

Vi vill inte bara förvandla JU till en hållbar skola, vi vill också inspirera andra universitet att följa våra vägar i Sverige och världen.

Texten granskad / uppdaterad

Vision
Jönköpings Kommun
OnePartnerGroup
Friskis & Svettis
Vision