Öppna meny

JURA

Här har du förenigen som storsatsar på rodd.

JURA håller till i Jönköpings Roddsällskaps (JRS) lokaler, där JU även förvarar de två gigarna som ägs av universitetet. Samarbetet mellan JURA och JRS är otroligt viktigt för JURAs roddare.

Genom JRS får universitetsstudenterna möjlighet att utveckla sin rodd och få coaching av erfarna roddare. I Munksjön, där JURA för det mesta tränar under utomhussäsongen, är det ofta full aktivitet. Vi har förmånen att dela sjö med några av Sveriges största talanger inom rodd. U23 VM-medaljörer och nybörjare tränar sida vid sida vilket ger en unik möjlighet att lära sig mer om rodd.

I JURA kan man ägna sig åt rodd i motionssyfte, för tävling eller både och. Studentrodd är något som växer sig starkare i Sverige för varje år och JURA är drivande för att utveckla tävlingarna mellan de olika universiteten.

I den svenska universitetsrodden ros det oftast i gigar (bredare och lite större båtar) vilket gör att även nybörjare kan vara med och tävla. Under vintern arrangeras inomhusträningar på roddmaskiner, antingen i grupp eller själv.

Texten granskad / uppdaterad

Vision
Jönköpings Kommun
OnePartnerGroup
Friskis & Svettis
Vision