Öppna meny

Bli en Buddy

Vill du som student lära känna en annan kultur, bli bättre på ett språk, dela med dig av den svenska kulturen och få en vän för livet? Då ska du ta chansen att bli en Buddy åt en internationell student!

Tänk dig in i en situation där du beger dig tvärs över jorden till ett helt främmande land. Kan vara lite skrämmande och nervöst, särskilt om du inte kan språket eller hittar till matbutiken. För att undvika att internationella studenter känner såhär erbjuder Studentkåren Buddy-programmet.

Buddy-programmet går ut på att du som nuvarande student hjälper en internationell student att anpassa sig till Sverige och studentlivet i Jönköping. Du blir deras klippa i stormen - En vän som de kan fråga allt från vart de kan posta brev till vart de kan köpa busskort.

vem kan bli en buddy?

Alla studenter vid Jönköping University som studerar på campus kan bli en Buddy åt en internationell student. Du måste alltså finnas på plats i Jönköping.

Vad får jag ut av att vara Buddy?

Förutom att du gör en god gärning genom att hjälpa en vilsen student att komma till rätta i Jönköping får du lära dig något nytt och spännande samtidigt som du får nya vänner.

Det är även en perfekt start för dig som har planer på att plugga utomlands. Genom att nätverka och lära känna internationella studenter kommer de gladeligen hjälpa dig  om du råkar hamna i deras hemland!

Buddies får även utlandspoäng för sitt engagemang. Vänligen kontakta din skola för mer information kring detta.

Hur går det till?

Att bli en Buddy betyder inte att du behöver släppa studierna och ledsaga din internationella student dag och natt. Det handlar om att svara på frågor och finnas till hands när det behövs. Tillsammans bestämmer ni hur ofta ni ska träffas och vad ni ska göra.

Av naturliga skäl behöver de internationella studenterna mest hjälp under de första veckorna av terminen då de precis anlänt till Jönköping. Men glöm inte att du är Buddy under hela terminen.

Om du väljer att bli en Buddy genom att fylla i formuläret nedan kommer Studentkåren vid terminsstart bjuda in alla Buddies och internationella studenter till en första träff. Därefter blir du under terminens gång inbjuden till ett antal event med din Buddy.

Texten granskad / uppdaterad

Vision
Jönköpings Kommun
OnePartnerGroup
Friskis & Svettis
Vision