Öppna meny

Kick Off

Jönköpings Studentkår anordnar varje termin en Kick Off, ett tio dagar långt evenemang som handlar om att introducera dig som ny student till JU och staden Jönköping.

Vad är Kick Off?

Kick Off varar i tio dagar på hösten respektive 5 dagar på våren. Dessa dagar är fullspäckade med aktiviteter i sann lära-känna-varandra-anda. Kick Off är till för att DU ska få en bra start på studietiden samt känna dig trygg i din nya tillvaro.

Kick Off fungerar på så sätt att du och dina klasskamrater blir indelade i grupper där befintliga studenter, faddrar, hjälper er att komma till rätta. Under dagtid är det information från JU på schemat medan eftermiddagarna och kvällarna ägnas åt aktiviteter och diverse underhållning.

Självklart är alla aktiviteter frivilliga. Studentkåren rekommenderar ändå att du deltar för att få svar på frågor och snabbt hitta nya vänner.

Aktiviteter under Kick Off

Beroende på vilken fackhögskola du går på ser Kick Off lite olika ut. Du hittar schemat i appen "Kick Off JU". Däremot anordnar Studentkåren vissa aktiviteter som är gemensamma för alla studenter, bland annat Kick Off Festival. En helkväll på campus, bara för våra studenter, med grymma artister, förfestival, djs, dansgolv, mat och mycket mer! 

Fadder

Under Kick Off arbetar cirka 600 faddrar ideellt för att du som ny student ska ha någon att vända dig till. En fadder är en befintlig student som genomgått Studentkårens fadderutbildning, innefattande ledarskapsträning och första hjälpen.

Faddrarna i din Kick Off grupp är med dig hela Kick Off och ser till att du blir väl omhändertagen. Du känner igen dem på deras färgglada t-shirts med ett stort tryck där det står FADDER. Kom ihåg; En gång fadder, alltid fadder!

PS. Alla faddrar skriver på ett avtal som du hittar i högerspalten.

Texten granskad / uppdaterad

Kick Off schema?

Kick Off går av stapeln i augusti respektive januari.

Du hittar schemat i aktivitetskalendern när det börjar närma sig samt i appen "JSU Student".

Viktiga dokument

Vision
Jönköpings Kommun
OnePartnerGroup
Friskis & Svettis
Vision