Öppna meny

Hitta boende

Studier i en främmande stad innebär att du behöver hitta en bostad. På följande sidor hittar du tips för att finna en bostad i Jönköping.

Information för dig som söker boende

Kan Studentkåren hjälpa mig som individ att hitta en bostad?

Det korta svaret är nej. Studentkåren äger inga bostäder som organisation och därmed så kan vi inte hjälpa dig som enskild individ att hitta en bostad. Vi jobbar med bostadsfrågan på en politisk nivå vilket innebär att vi på olika sätt arbetar för att fler bostäder ska byggas och till studentvänliga hyror så att fler studenter kan hitta en bostad och ha råd med den.

Hur hittar jag då en bostad i Jönköping?

I Jönköpings så hittar du alla officiella studentlägenheter, alltså lägenheter som hyrs utav ett bolag, via en hemsida som heter Studbo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Du kan även hitta en del av de privata hyresvärdarna på Studbo men många av dem hittar du på Facebook eller Blocket.se

På nästa sida hittar du vår bostadsguide.

Hur fungerar Studbo?

Studbo har ett kösystem där du får en köpoäng för varje dag du är registrerad och det kostar inget att registrera sig. Det som dock krävs för att kunna skriva på ett kontrakt är att du är antagen på en utbildning på JU och läser minst 15 hp per termin. Det krävs även att du har ett svenskt personnummer vilket betyder att som internationell student kan du inte registrera dig innan du fått ditt temporära personnummer, vilket du får när du kommer hit.

Viktigt att komma ihåg när du samlar poäng är att du måste logga in och spara dina uppgifter en gång per halvår för att ha kvar din plats i kön.

Texten granskad / uppdaterad

Vision
Jönköpings Kommun
OnePartnerGroup
Friskis & Svettis
Vision