Öppna meny

Bli en Värdfamilj

Två minuter in i framtiden kan du ha tagit det första steget mot en mer spännande och internationell vardag.

Det finns cirka 1 500 internationella studenter på campus och bland dessa finns ett stort intresse att lära känna den svenska kulturen.

Genom att anmäla dig till Jönköping Studentkårs Culture Exchange program ger du studenter chansen att få se mer av Sverige och Jönköping än skolans korridorer.

Vem kan bli värdfamilj?

Värdfamilj kan du bli oavsett om du är singel, par (med eller utan barn) eller är en härlig grupp vänner. Varför inte fråga grannen?

Det viktigaste är att ni kan visa studenterna något utöver studentlivet.

OBS. Som värdfamilj erbjuder du inte studenten boende.

Hur går det till?

Att vara värdfamilj behöver inte ta mycket av din tid, ni bestämmer själva hur ofta ni ska träffas. Exempel på vad ni kan göra ihop kan vara allt från att plocka svamp, baka pepparkakor eller göra en mindre utflykt. Bara din fantasi sätter gränser för hur du väljer att dela med dig av den svenska kulturen.

Självklart kan du ha önskemål om du vill vara värdfamilj endast en termin åt gången eller flera.

Om du väljer att bli värdfamilj genom att fylla i formuläret nedan kommer Studentkåren vid terminsstart bjuda in alla värdfamiljer och studenter till en första träff.

Bli värdfamilj till en pathway program student

Nu kan du ansöka till att bli värdfamilj till en Pathway program student som bor i Gränna. Det är därför fördelaktigt att även du/ ni som kontaktfamilj bor i Gränna. Formuläret hittar du på denna sida.

Texten granskad / uppdaterad

Vision
Jönköpings Kommun
OnePartnerGroup
Friskis & Svettis