Öppna meny

EQO

Idag är det Lika Villkor som står på tur och förutom min takeover på Instagram där ni hittar svaret på min fråga i Quizet så kommer jag här försöka ge er en lite personlig bild av mitt område och lite ytterligare information om vårt nya kommittee EQO.

Som tidigare student på programmet Internationellt Arbete – Globala studier på HLK var EQO för mig ett självklart val när vi i Juni skulle bestämma vilka område jag som JSU general skulle vara ansvarig för. Lika Villkor eller Equal Opportunities, har sedan många år tillbaka vart något jag brinner starkt för och varit en viktig del av både min högskoleutbildning och min gymnasiala utbildning.

EQO är en relativt ny kommitté som arbetar med just Lika Villkor för alla studenter här på JU. Vi finns här för att granska och utveckla det system som finns som ska göra er utbildning och närvaro här på Jönköping University trygg. Aktuellt inom kommittén nu är ett nära samarbete med OLIK, där vi nu noggrant går igenom deras process för att sedan förbättra den i de aspekter som går. Vi arbetar också på en enkät som ni studenter kommer få svara på och där vi hoppas att ni kan hjälpa oss analysera detta område och visa oss tydligare var eventuella brister finns och därmed vart vi kan göra er röst hörd för att lösa de problem som finns.

Att alla studenter ska känna sig trygga och välkomna är för oss, kår som studerandeförning, A och O. Man skall aldrig känna sig särbehandlad på grund av sitt ursprung, religion, sexuella läggning etcetera. Detta är ett arbete som aldrig kommer ta slut då man aldrig kan försäkra sig till 100% om situationen. Dock kan allt alltid bara bli bättre då världen är i konstant förändring, lika så ska vi. Ni är alla mer än välkomna att kontakta oss i EQO om ni har frågor eller om ni önskar att få våran hjälp. Ta hand om er så länge, vi syns på campus!

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarNordic Wellness
Vision
Jönköpings Kommun
OneParnerGroup