Öppna meny

Work environment committee

Hoppas att ni har kikat in på min takeover – om inte se till och ta en titt innan den försvinner och glöm inte att lyssna noga för där finns även svaret till en av frågorna i quizet!

Har ni lyssnat på dagens takeover så vet ni redan vad WORC är, men jag tänkte här berätta det för er som inte har hunnit ta en titt och även berätta lite kort om varför just jag arbetar med arbetsmiljöfrågorna.

För mig som student var och är arbetsmiljön avgörande för att jag ska kunna plugga bra och sedan också lyckats på alla tentor, seminarium, praktiska examinationer och så vidare. Det behöver finnas bra platser på skolan att plugga vid som är tysta eller ger utrymme för att diskutera med klasskamrater. Arbetsmiljön handlar också mycket om att kunna planera sina studier och inte ha ett schema som konstant flyttar sig. Detta tror jag är något som du och alla andra student känner igen sig själva i. Självklart finns det tillfällen då det är man själv som har tittat på ett avsnitt för mycket på Netflix, men en bra arbetsmiljö är kanske till och med där man kan få hjälp med att inte prokrastinera.

I sommars när jag började mitt mandat så pratade vi igenom med de andra generalerna om vilka områden vi skulle vara ansvarig för och då låg arbetsmiljö på toppen av min lista och blev även det område jag fick ansvaret för. Tidigare under våren hade det tagits ett beslut om att försöka skapa ett kommittee under varje general som har en så kalla Student Fråga och detta blev verklighet under hösten med mig som ordförande.

I WORC så sitter en styrelsemedlem från varje studerandeförenings styrelse och detta tycker jag är ett bra exempel på hur Studentkåren arbetar tillsammans med studerandeföreningarna, inklusive Hälsosektion min egen förening, arbetar för alla studenter. Vi jobba gemensam mot att ni ska få det så bra som möjligt medan ni studerar på JU och arbetsmiljö är en stor del i detta och det är viktigt att få med alla fackhögskolorna perspektiv för att sedan kunna driva frågor på hela JU. Det är detta som WORC gör, driver era frågor och försöker lägga fram förslag på lösningar på de problem ni talar om för oss att ni har.

WORC driver också sina egna projekt och som ni säkert hört och sett på min takeover (om inte så ta en titt) så jobbar vi just nu på att kartlägga hur miljön ser ut på de olika fackhögskolorna och här behöver vi din hjälp! Så gå in på studentmejlen eller klicka på länken nedan och fyll i formuläret så att just din arbetsmiljö kan bli bättre! Kom ihåg att utan er input så är vi begränsade i vad vi kan göra.

Har ni stött på andra problem kan ni också kontakta oss direkt eller kontakta er specifika studerandeförening så kommer vi ta oss en titt på det. Har ni frågor om själva kommitté och vårt arbete så är det bara att mejla!

Ha en bra dag, så ses vi!

Länk till undersökningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarNordic Wellness
Vision
Jönköpings Kommun
OneParnerGroup