Öppna meny

Studentkåren stänger Sydney permanent

I mars 2020 stängdes Sydney, caféet som Studentkåren drivit i Hälsohögskolan, på grund av covid-19 utbrottet.

Studenter och personal är de kunder som våra caféer har och då i princip inga studenter eller personal var på campus under våren blev det inte ekonomisk hållbart att hålla Sydney öppet. Då stora delar av utbildningen även fram till hösten 2021 varit på distans så har Studentkåren inte haft de ekonomiska möjligheterna att öppna Sydney.

Under denna period har vi haft möjligheten att utvärdera Sydneys verksamhet som helhet. Sydney har haft svårigheter att gå runt från ett ekonomiskt perspektiv och även gått med stora förluster. Detta är något som styrelsen anser inte kan fortsätta. När de utvärderade läget i november 2021 var slutsatsen att även om verksamheten i Sydney skalas ner och därmed skulle leda till att förlusterna inte kan bli lika stora så kvarstår risken att caféet kan gå med förlust. Det är styrelsens klara åsikt att medlemspengar inte ska gå till att täcka förluster inom serviceverksamheten. Trots att Sydney har stor potential och värde från ett studiesocialt perspektiv så räcker inte det när ekonomin inte går att få ihop.

Lokalen hyrs ut av JU och de har börjat leta efter en ny aktör som kan ta över en café/restaurangverksamheten.

Kommentarer
 1. Aein Shalchizadeh
  Hej,
  Aein här, jag bediver en restaurang och kafeverksamhet i nässjö, men planer på att expandera. Min sambo som studerar på Häsohögskolan tipade mig om att ni söker ny aktör för sydney och jag vill gärna visa intresse samt fråga vem man vänder sig till för att utveckla sammarbete.
  Ni når mig på mail samt telefon
  072-2302567

  Allt gott, Aein
  torsdag, 24 februari kl. 10:51
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarVision
Jönköpings Kommun
OnePartnerGroup
Friskis & Svettis