Öppna meny

Studentkåren rekryterar

Idag öppnar vi höstens fyllnadsval, där du har chansen att söka till våra öppna positioner och engagera dig i studentlivet.

Vad får du då ut av att vara engagerad?

  • Du har en direkt påverkan på studentlivet på campus
  • Du har chansen att nätverka och även träffa nya vänner
  • Du får verklig livserfarenhet som kommer att vara användbar för ditt framtida arbete
  • Du utvecklar dina egna personliga färdigheter och har möjlighet att växa som person
  • Du bidrar till något större än dig själv
  • Du får vara en del av ett fantastiskt team

Vilka positioner är öppna?

Nedan hittar du de fem olika positionerna som just nu är öppna.

Kom ihåg att det inte för någon av våra positioner så krävs det tidigare erfarenhet. Det du behöver är viljan att lära och utvecklas samt att bidra till studentlivet! Ta chansen att utmana dig själv i en miljö som är gjord för att du ska lära dig.

Styrelseledamot - 1 plats öppen, alla studenter kan söka

Som styrelseledamot är ditt jobb att föra fram studenternas åsikt i alla beslut som styrelsen ansvarar för. Det innebär i praktiken att du förväntas delta i aktiviteter, evenemang och på andra sätt hålla kontakten med dina medstudenter för att senare kunna föra fram deras åsikt. Du måste också hålla dig uppdaterad om vad som händer inom JSU som organisation då styrelsen ansvarar för att titta på hur kåren kan utvecklas till det bättre. Du kommer bland annat få erfarenhet av hur det är att styra och utveckla en organisation på en strategisk nivå.

Läs mer i rollbeskrivningen eller kontakta president@js.ju.se för mer information!

Valberedning - 2 platser öppna för JTH- och HHJ studenter

Det är valberedningen som rekommenderar vilka nästa styrelse och presidium ska vara. De har en avgörande roll och deras ord vilar tungt när nästa beslutsfattare för kåren väljs. En del av valberedningens arbete är också att leta och head-hunta, för de framtida rollerna. Detta innebär att valberedningen behöver vara ute bland studenterna på aktiviteter och evenemang för att komma i kontakt med potentiella kandidater. Det finns inga krav på att du från start måste ha ett stort kontaktnät. Som medlem i kommittén får du chans att utveckla dina färdigheter i intervjusituationer och oavsett om du drömmer om att arbeta med rekrytering eller ha en chefsposition får du en del av den erfarenhet du behöver.

Läs mer i rollbeskrivningen eller kontakta nominationcomittee@js.ju.se för mer information!

Operations Controller - 2 platser öppna, alla studenter kan ansöka

Operations controller, även kallade verksamhetsrevisorer, ansvarar för att kolla så att styrelsen gör sitt jobb och följer stadgar och andra styrdokument. Det är en position där huvuduppdraget är att observera och som bara reagerar om det behövs. Du får inblick i hur kåren fungerar och har chansen att få erfarenhet av organisationsutveckling och strategiarbete. Ett öga för detaljer och förmågan att våga säga ifrån är förmågor du kommer att få öva på.

Läs mer i rollbeskrivningen eller kontakta president@js.ju.se för mer information!

Sista ansökningsdag för samtliga positioner: 3 oktober

Skicka ditt CV och personliga brev/motiveringsbrev till: nominationcomittee@js.ju.se

Valprocess:

  1. Du skickar in din ansökan
  2. Valberedningen intervjuar dig
  3. Valberedningen ringer dina referenser om du har angett några
  4. Du är inbjuden att presentera dig själv, max 5 min, vid styrelsemötet den 13 oktober, med start 17.00. Efter presentationen kan styrelsen ställa kompletterande frågor.
  5. Styrelsen ser över alla ansökningar, lyssnar på kandidaterna och fattar sedan ett beslut med valberedningens rekommendation i åtanke.
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar



Vision
Jönköpings Kommun
OnePartnerGroup
Friskis & Svettis
Vision