Öppna meny

Höjdpunkter från styrelsemötet 25 februari

I slutet av februari hade Studentkårens styrelse möte. Nedan kan du läsa med om vad de diskuterade kring studentlivet vid campus.

Huvudpunkterna var ett beslut om att lobby för att sökmotorn Ecosia skulle vara den primära för JU att använda på sina datorer. Detta lades fram som en motion skriven av intresseorganisationen SSA. För varje sökning planteras ett träd någonstans i världen, ett litet och enkelt steg för att göra en bra sak! Läs mer om det härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, och härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Varför inte byta till Ecosia på din egen dator och telefon?

Styrelsen erhöll en preliminär rapport över ekonomin för andra halvåret av 2020 med ett förväntat bra resultat. Studentkåren kommer att fortsätta arbetet med den nya budgetstrukturen och denna uppdatering var den första med de nya budgetposterna vilket styrelsen uppskattade.

Presidiet uppdaterade styrelsen om deras arbete den senaste tiden. Vi har nu börjat ha kontinuerliga luncher varje månad med rektor och prorektor vid JU för att fördjupa relationen och ha ett mer informellt möte för diskussioner. Presidiet arbetar också med SFSlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster med att skriva ett ”Position Paper” om det svenska kvalitetssäkringssystemet för att ge studentperspektivet vid revisionen av systemet. Kåren ger alltid input till flera dokument och ett väldigt viktigt och aktuellt dokument för JU just nu är deras åtgärdsrapport till UKÄ efter deras granskning av lärosätet 2018. Många förbättringar har gjorts och vi följer alltid upp och arbetar med JU!

Tyvärr beslutade vi no om att det inte kommer att bli någon Kick Off Festival 2021. Detta beror på osäkerheten för hur sommaren och hösten kommer att bli i och med pandemin. Våra resurser kommer istället att prioriteras till andra härliga evenemang och aktiviteter både under våren och hösten.

Sophia Fröberg Liljenberg meddelade att hon kommer att söka om till ordförande för Studentkåren. Jenný Jensdóttir meddelade att hon inte kommer att söka om, utan återgå till sina studier men är väldigt glad för den tid som har spenderats på Studentkåren.

Förberedelserna inför årsmötet fortsätter och styrelsen kommer att lägga fram flera förslag som kommer att presenteras i april, så håll dig uppdaterad!

Massa kärlek,

Jenný Jensdóttir

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarNordic Wellness
Vision
Jönköpings Kommun
OneParnerGroup