Öppna meny

Nytt fokus

Det är dags för den sista dagen av takeover I våra kanaler. Dessutom är det sista chansen att delta i vårt quiz.

Fokus idag kommer vara studentboenden. Detta är ett område som nu kommer få mer fokus på Studentkåren. För trots heltidstjänster på Studentkåren finns tyvärr inte alla gånger tid, resurser och utrymme att prioritera alla frågor like högt, även om vi önskar att det kunde få vara så. Därför är jag glad över att få lägga tid på bostadsfrågan denna termin. Boende är viktigt, inte bara för att få ett tak över huvudet utan också för att ha en plats att trivas på. Detta blir ännu mer aktuellt nu, i.o.m. distansstudier.

Under våren kommer jag kartlägga hur många studentboenden som finns i Jönköping, vilket är utmanande för att det finns många olika hyresvärdar och definitionen av en studentlägenhet kan skilja. Dock är det viktigt att veta antalet, för att då kunna utreda och lobba för att fler behövs. Därtill kommer jag titta närmare på JU:s bostadsgaranti för internationella studenter samt vilka möjliga förbättringar som går att göra där.

Nytt för den här terminen är även att du kan kontakta oss på en särskild email, dedikerad till bostadsfrågor, och då främst studentboenden som JU ansvarar för. Vi kan tyvärr inte bidra med hjälp vid rättsliga frågor, men vi ska göra vårt bästa för att hjälpa dig med övriga frågor.

Håll ett utkik i våra kanaler för fler uppdateringar och glöm inte att skicka in dina önskemål till Årsmötet på vad Studentkåren ska arbeta med kommande verksamhetsår.

/Sara

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarNordic Wellness
Vision
Jönköpings Kommun
OneParnerGroup