Öppna meny

Kick Off 2022

Den 22 augusti är det dags för årets upplaga av Kick Off vid Jönköping University. Alla nya studenter som anländer till högskolan kommer bjudas på ett tio dagar långt evenemang där en av höjdpunkterna är Kick Off Festival.

Kick Off förväntas engagera tusentals nya studenter och 700 volontärer (frivilliga studenter som kallas faddrar och hjälper till att välkomna de nya studenterna till campus och staden). Det är med andra ord ett jättelikt evenemang som kommer märkas av på Jönköpings gator de kommande tio dagarna. Evenemanget har planerats i mer än ett halvår och innehåller en mängd aktiviteter och tävlingar i syfte att välkomna de nya studenterna till högskolan och staden Jönköping. Kick Off-aktiviteterna är förlagda till campusområdet, Vätterstranden, Rådhusparken och Knektaparken.

En av höjdpunkterna under Kick Off är den efterlängtade Kick Off Festival (separat pressmeddelande om detta skickas ut under vecka 34) som är tillbaka i ny tappning efter ett uppehåll på tre år pga. coronapandemin.

Projektledaren för Kick Off, Kevin Blomqvist på Jönköping Studentkår, berättar mer om evenemanget:

Det är otroligt roligt att äntligen få arrangera vår Kick Off i den jättelika upplaga som den normalt är, efter uppehållet under coronapandemin. Vi ser fram emot att välkomna alla nya studenter till Jönköping University och staden och ge dem en fin start på sin studietid.

Trygghet och säkerhet

Faddrar och representanter

Under hela Kick Offen arbetar cirka 700 faddrar och volontärer som utbildats i ledarskap och första hjälpen, för att se till att alla nya studenter känner sig trygga och inkluderade i alla arrangerade aktiviteter.

IQ-certifierade arrangemang och verksamhet

Akademien, Kick Off och Kick Off Festival är precis som tidigare år IQ-certifierade, vilket är ett kvitto på att Jönköpings Studentkår tillsammans med Jönköping University arbetar för att minska alkolholkonsumtionen bland studenterna. Under Kick Off Festival kommer det finnas gratis vatten, läsk och andra alkoholfria alternativ att tillgå för studenterna. Likaså finns det alltid gratis vatten och läsk att tillgå på Akademien.

För övriga frågor om Kick Off, vänligen kontakta projektledare Kevin Blomqvist.

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarKontakt

Kevin Blomqvist,
Projektledare

0707 66 62 44

projectleader@js.ju.se

Vision
Jönköpings Kommun
OnePartnerGroup
Friskis & Svettis