Vad är årsmötet?

Det är dags för Studentkårens årliga Årsmöte. Din chans att påverka din studietid till det bättre!

Vad vore väl ett år utan Årsmöte? Mindre administration och riktlinjer… och… alldeles alldeles värdelöst!

Kort och gott, på Årsmötet bestämmer du som student tillsammans med dina klasskompisar vad din förening, Studentkåren, ska jobba med under det kommande året. Ska vi investera i en hoppborg på campus eller se till så att alla kursutvecklare på skolan utbildas så att de kan kvalitetssäkra din utbildning? Ska insparken vara kvar eller slopas? Det är upp till dig att bestämma.

Årsmötet fungerar till stor del som ett riksdagsval fast i lite mindre skala och enklare.

Vi ses den 4-5 maj!

Kontaktperson

Ordförande
Sophia Fröberg Liljenberg
036 10 11 51
0707 66 62 41
ordf@js.ju.se

SÅ HÄR FUNGERAR ÅRSMÖTET:

1. Du kallas till Årsmötet

Sitter du och läser dessa rader har detta steget redan klarats av. Det första som görs innan själva Årsmötet är nämligen att se till att du som medlem blir informerad om när Årsmötet äger rum, vad du kan påverka och hur du gör detta. Vi hoppar raskt till nästa steg som också är det viktigaste.  

2. Du påverkar ditt campus

Det är din rättighet och skyldighet att engagera dig i Årsmötet. Ta chansen att skicka in frågor eller förslag, bli delegat eller sök till någon av de lediga posterna. Självklart är du också välkommen att endast delta under Årsmötet och yttra dina åsikter på plats. Läs mer om hur du kan påverka.

3. Vi ses på Årsmötet den 4-5 maj

Under själva Årsmötet diskuterar och beslutar vi om alla frågor och förslag som du och alla andra studenter skickat in. Även budget fastslås samtidigt som ny styrelse, ordförande, vice ordförande och verksamhetsrevisorer väljs. Självklart bjuder Studentkåren på mat och fika under dagen!