Öppna meny

Nytt Rektorsbeslut -äntligen anonyma tentor! 

Efter 12 års lobbande så införs nu anonymiserade tentor!

Det har varit allt annat än en snabb process, och fokuset har varierat från år till år. De flesta andra högskolor och universitet har haft detta sedan länge. Ett pilotprojekt kring detta genomfördes hösten 2020 och resultatet blev att små problem kan uppkomma, men de går att förebygga.

Frågan kring anonyma tentor har varit uppe otaliga gånger och responsen från skolan har varierat. Men nu äntligen! Kåren har blivit lovade flera gånger tidigare att detta skulle införas, men där det av olika anledningar sedan inte hänt. Den här gången var Studentkåren tydliga med att vi ville ha ett rektorsbeslut på det och nu är det här. Från och med den 1 september 2021 kommer alla papperstentor som skrivs i sal och samtliga digitala Insperatentor att utföras med avidentifiering. Det innebär att den som rättar din tenta inte kommer att kunna se vem du är. Detta system ökar rättssäkerheten både för dig som student och för examinatorn. Alla studenter kommer få mer information om detta från sina lärare och från skolan. Läs rektorsbeslutet här. Pdf, 1.5 MB.

Kommentarer
  1. flyttstädning Jönköping
    Looking for moving cleaning services, can someone help me? <a href="https://call4care.se/flyttstadning-i-jonkoping/">Jönköping</a>
    fredag, 17 mars kl. 15:45
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar



Vision
Jönköpings Kommun
OnePartnerGroup
Friskis & Svettis
Vision