Öppna meny

Betala kåravgift

JU beslutade 2011 att kåravgiften är obligatorisk*, detta för att säkerhetsställa att din studietid blir den bästa möjliga ur många olika perspektiv.

Kårobligatoriet innebär att alla studenter, med undantag av forskarstudenter, vid högskolan ska vara medlemmar i Studentkåren. Detta för att se till att studentinflytandet är starkt på campus.

* Doktorander och utbildningar som inte ger högskolepoäng (t. ex. basår/bastermin) omfattas dock inte av kårobligatoriet. Men har självklart möjlighet att vara medlemmar, för att kunna ta del av alla studentrabatter. Kontakta Studentservice så hjälper vi dig.

Så betalar du kåravgiften

Du kan betala ditt medlemskap på två olika sätt:

  1. Betala kåravgiften online. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  2. Betala i Studentservice, plan 0 i Studenternas Hus.

OBS. För att kunna betala kåravgiften måste du först registrera dig via StudentLadok till program och kurser som du ska läsa Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Efter registreringen kan du normalt betala kåravgiften nästkommande dag, efter lunch. Vid högtryck som vid terminsstart kan det ta upp till två dagar innan registreringen har kommit in till Studentkåren.

Efter du betalat

Du kan ladda ner ditt Mecenatkort till din smartphone via Mecenat-appen så du kan ta del av studentrabatter och erbjudanden.

Distansutbildning och utbildning utanför Jönköping Campus

Om du är inskriven på en distansutbildning eller studerar utanför Jönköping campus kan du ladda ner ditt JU-kort i Mecenat-appen, efter att du har betalat din medlemsavgift. Önskar du beställa ett fysisk kort kan du göra det via länken. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Texten granskad / uppdaterad

Vision
Jönköpings Kommun
OnePartnerGroup
Friskis & Svettis
Vision