Öppna meny

Om oss

I dagsläget är det cirka 8 500 studenter som tillsammans bildar föreningen Jönköpings Studentkår, ett gigantiskt fackförbund för studenter.

Jönköpings Studentkår fungerar som ett fackförbund för dig som är student vid JU. Nedan ges mer info om föreningen.

du är Medlem

Som student vid Jönköping University är det obligatoriskt att vara medlem i Jönköpings Studentkår.* Mot en terminsavgift blir du medlem i Studentkåren samt den Studerandeförening som arbetar lokalt med frågor som rör din fackhögskola.

Läs mer om medlemskapet och kåravgiften.

*(*Doktorander och utbildningar som inte ger högskolepoäng t. ex. basår/bastermin omfattas dock inte av kårobligatoriet. Men har självklart möjlighet att vara medlemmar, för att kunna ta del av alla studentrabatter kontakta Studentservice så hjälper vi dig.)

vad gör vi?

På Studentkåren jobbar vi varje dag med :

Både små och stora saker som gör din vardag som student bättre och att du får en så bra utbildning som möjligt.

Vad vi arbetar med just nu är inte taget ur luften utan bestäms varje år på Studentkårens Årsmöte där studenter från alla skolor deltar. Det är även under Årsmötet nya studenter väljs ut för att representera dig och alla andra 8 500 medlemmar gentemot högskolan och kommunen. Kanske är du den blivande Ordföranden för Jönköpings Studentkår?

Föreningen är som sagt omfattande och involverar många studenter. Därför är det inte alltid lätt att greppa verksamheten på en gång. Har du frågor eller funderingar är det bara att komma förbi Studenternas Hus, plan 2, eller kontakta oss.

Texten granskad / uppdaterad

Nordic Wellness
Vision
Jönköpings Kommun
OneParnerGroup