Öppna meny

Om oss

Vem är du? Kanske funderar du på att börja studera vid högskolan eller så sitter du redan med en trave kurslitteratur framför dig och dagdrömmar om framtiden. En framtid där du blivit rikare både vad gäller kunskap, vänner och möjligheter.

Varför ställs frågan ”Vem är du?” på en sida som ska berätta om Jönköpings Studentkår? Svaret är ganska enkelt; du som student vid Jönköping University är Jönköpings Studentkår.

I dagsläget är det cirka 8 500 studenter som tillsammans bildar föreningen Jönköpings Studentkår, ett gigantiskt fackförbund för studenter. Det är precis som vilket annat fackförbund men med en stor skillnad; här jobbar just nu studenter som tagit uppehåll från sina studier för att se till så att du får den bästa möjliga studietiden.

Men hur fungerar Studentkåren och vad gör föreningen för dig som student?

du är Medlem

Som student vid Jönköping University är det obligatoriskt att vara medlem i Jönköpings Studentkår.* Mot en terminsavgift blir du medlem i Studentkåren samt den Studerandeförening som arbetar lokalt med frågor som rör din fackhögskola.

Läs mer om medlemskapet och kåravgiften.

*(*Doktorander och utbildningar som inte ger högskolepoäng t. ex. basår/bastermin omfattas dock inte av kårobligatoriet. Men har självklart möjlighet att vara medlemmar, för att kunna ta del av alla studentrabatter kontakta Studentservice så hjälper vi dig.)

vad gör vi?

På Studentkåren jobbar vi varje dag med :

Både små och stora saker som gör din vardag som student bättre och att du får en så bra utbildning som möjligt.

Vad vi arbetar med just nu är inte taget ur luften utan bestäms varje år på Studentkårens Årsmöte där studenter från alla skolor deltar. Det är även under Årsmötet nya studenter väljs ut för att representera dig och alla andra 8 500 medlemmar gentemot högskolan och kommunen. Kanske är du den blivande Ordföranden för Jönköpings Studentkår?

Föreningen är som sagt omfattande och involverar många studenter. Därför är det inte alltid lätt att greppa verksamheten på en gång. Har du frågor eller funderingar är det bara att komma förbi Studenternas Hus, plan 2, eller kontakta oss.

Texten granskad / uppdaterad 2020-09-15

Länsförsäkringar Jönköping