Öppna meny

Ny student HT 2022

Varmt välkommen till Jönköping Univeristy och till Jönköpings Studentkår.

Jönköpings Studentkår vill varmt välkomna dig som ska börja studera vid Jönköping University (JU)! Säkerligen har du redan nu en del frågor om studentlivet så därför har vi satt ihop ett magasin med all information om kommande termin samt om oss på Jönköpings Studentkår och hur vi kan stötta dig under din studietid. Hittar du inte ditt svar i magasinet är du varmt välkommen att kontakta oss på Studentkåren.

Nedan hittar du även användbara länkar inför terminsstart.

__________

Kick Off och Kick Off Festival

Information om terminstarten samt Kick Offen och Kick Off Festival finner du i magasinet ovan.

Kompletterande information om Kick Off Festival hittar du på vår hemsida. Biljetter går att köpa under Kick Offen.

__________

Trygghet och säkerhet

Faddrar och representanter

Under hela Kick Offen arbetar cirka 700 faddrar och volontärer som utbildats i ledarskap och första hjälpen, för att se till att alla nya studenter känner sig trygga och inkluderada i alla arrangerade aktiviteter. Dessutom kommer det att finnas representanter från JU på plats så att det alltid finns någon att vända sig till.

IQ-certifierade arrangemang

Akademien, Kick Off och Kick Off Festival är precis som tidigare år IQ-certifierade, vilket är ett kvitto på att Jönköpings Studentkår tillsammans med Jönköping University arbetar för att minska alkolholkonsumtionen bland studenterna. Under Kick Off Festival kommer det finnas gratis vatten, läsk och andra alkoholfria alternativ att tillgå för studenterna. Likaså finns det alltid gratis vatten och läsk att tillgå på Akademien.

Q&A

Nedan hittar du som ny student användbar information inför terminsstart.

Frågor om boende:

Studentkåren äger inte några studentlägenheter och kan därmed inte hjälpa enskilda studenter att hitta boende. Vi arbetar med frågan på en politisk nivå och kan därför enbart ge tips och goda råd till studenter gällande bostad i Jönköping. Besök gärna vår bostadsguide för mer information.

För frågor som gäller JUs studentbostäder, vänligen kontakta JUs Bostadskontor (detta gäller internationella studenter som sökt en lägenhet via bostadsgarantin).

Frågor gällande medlemskap

Som student kan du betala ditt medlemskap först när du är anmäld på dina kurser. Du kan registrera dig 1 vecka innan kursen startar. Ditt medlemskap betalar du under de två första veckorna.

Frågor gällande studentlivet

Det finns en mängd föreningar och projektgrupper du kan ansluta dig till på campus. Du hittar Studentkårens föreningar här på vår hemsida. Finner du inte föreningen för dig har du möjighet att starta upp en ny. Om detta är intressant kontaktar du Studentkårens föreningskoordinator, associations@js.ju.se fr.o.m. terminsstart.

Frågor om antagning och upprop?

För frågor gällande antagning, kontakta JUs antagninsenhet och för frågor gällande upprop vänligen kontakta JUs Service Center.

Kommentarer
  1. Martin
    Hej, Har ni något schema för kickoff som man skulle kunna få? Har en sak som jag vill kunna planera in
    tisdag, 16 augusti kl. 09:19
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarVision
Jönköpings Kommun
OnePartnerGroup
Friskis & Svettis