Öppna meny

Ny student vid JU VT 2022

Varmt välkommen till Jönköping Univeristy och till Jönköpings Studentkår.

Jönköpings Studentkår vill varmt välkomna dig som ska börja studera vid JU! Säkerligen har du redan nu en del frågor om studentlivet så därför har vi satt ihop ett magasin med all information om kommande termin samt om oss på Jönköpings Studentkår och hur vi kan stötta dig under din studietid. Hittar du inte ditt svar i guiden är du varmt välkommen att kontakta oss på Studentkåren.

Nedan hittar du även användbara länkar inför terminsstart.

__________

Till följd av covid-19 och de aktuella restriktionerna i Sverige kommer vi tyvärr inte kunna genomföra Kick Offen denna termin.

Covid-19 har resulterat i att vi på Jönköpings Studentkår har gjort flera justeringar i vår verksamhet, som även kommer gälla under vårterminens början.

Tillsammans med berörda studentföreningar har vi tagit beslutet att vi tyvärr inte kommer kunna arrangera terminens Kick Off. Detta är med anledning av covid-19 och de rådande restriktioner och regler från regeringen och Folkhälsomyndigheten.

Vi tycker detta är ett tråkigt men nödvändigt beslut. Däremot strävar vi fortfarande efter att ge er den bästa möjliga start på ert nya studentliv, även om det inte blir genom den traditionella Kick Offen.

__________

Har ni några ytterligare frågor är ni varmt välkomna att kontakta oss. Alla kontaktuppgifter hittar ni på vår hemsida.

Q&A

Nedan hittar du som ny student användbar information inför terminsstart.

Frågor om boende:

Studentkåren äger inte några studentlägenheter och kan därmed inte hjälpa enskilda studenter att hitta boende. Vi arbetar med frågan på en politisk nivå och kan därför enbart ge tips och goda råd till studenter gällande bostad i Jönköping. Besök gärna vår bostadsguide för mer information.

För frågor som gäller JUs studentbostäder, vänligen kontakta JUs Bostadskontor (detta gäller internationella studenter som sökt en lägenhet via bostadsgarantin).

Frågor gällande medlemskap

Som student kan du betala ditt medlemskap först när du är anmäld på dina kurser. Du kan registrera dig 1 vecka innan kursen startar. Ditt medlemskap betalar du under de två första veckorna.

Frågor gällande studentlivet

Kick-Off

Se information ovan.

Studiesociala aktiviteter och grupper

Det finns en mängd föreningar och projektgrupper du kan ansluta dig till på campus. Du hittar Studentkårens föreningar här på vår hemsida. Finner du inte föreningen för dig har du möjighet att starta upp en ny. Om detta är intressant kontaktar du Studentkårens föreningskoordinator, associations@js.ju.se fr.o.m. terminsstart.

Frågor om antagning och upprop?

Alla frågor gällande antagning och schema för upprop hänvisas till JU.

För frågor gällande antagning, kontakta JUs antagninsenhet och för frågor gällande upprop vänligen kontakta JUs Service Center.

Mer information om Studentkåren finner du på vår hemsida.

Vi önskar er en härlig sommar och ser fram emot att välkomna er till campus i höst.

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarNordic Wellness
Vision
Jönköpings Kommun
OneParnerGroup