Öppna meny

SFS Medlemsmöte

Sveriges förenade studentkårer (SFS) är en riksorganisation för studentkårer som jobbar med nationella studentfrågor och internationell samverkan genom European Students’ Union (ESU). Tidigare denna veckan representerade National Advocacy Committee (JSU-NAC) studentkåren på deras medlemsmöte.

Det var Vice President Jenný Jensdóttirs första gång på SFS. ”Det var riktigt givande och jag fick många nya idéer om hur vi kan förbättra JU. Vi kommer bland annat att samarbeta med Borås- och Högskolan Västs studentkårer. En av frågorna vi driver är internationalisering”.

Varje år samarbetar JSU med olika kårer runt om hela Sverige för att driva frågor som kårens medlemmar bryr sig om. Förra året gick en motion om integration skriven av JSU och Malmö studentkår igenom på SFS årsmöte (SFS-FUM).

“Det är riktigt kul att jobba med samarbeten, både när det kommer till kår-till-kår-samarbeten för kunskapsutbyte och när det kommer till studentpolitiska samarbeten. SFS har en fantastiskt mysig atmosfär och alla är riktigt trevliga och engagerade.” säger Eric Gustafsson som just nu är inne på sitt andra år i JSU-NAC.

Kommitteen kommer snart börja rekrytera nya medlemmar. Om du är intresserad av nationell samverkan, representationsarbete eller studentpolitik så hör gärna av dig!

JSU-NAC kontaktadress: sfs@js.ju.se

Kommentarer
  1. Solo A. KIRPPO
    Jag är intresserad av att kunna hjälpa till med Studentrörelsens utveckling! YES!
    Min merit i all korthet och all enkelhet! ÄR att jag de senaste 24 åren sammanhämgamnde varit Student inom Stiftelsehögskolan i Jönköping . . och dessförinnan varit utbildningsledare inom skolor och högskola 24 åren! YES!
    fredag, 18 oktober kl. 00:38
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarLänsförsäkringar Jönköping