Öppna meny

Inga tentor på helger!

Jönköpings Studentkår tillsammans med HI TECH och LOK kommer under våren föra diskussioner med högskolan för att enbart genomföra tentor mån-fre. Detta för att alla studenter ska få samma förutsättningar under en tentamen. Att slopa tentor på helgen ska inte förändra tentamensperioder etc. till det sämre för studenterna. Stödjer du oss, då önskar vi att du skriver under vår namninsamling.

Tentamensfria helger har varit ett hett ämne under hösten 2017. Dels stödjs det i en motion som röstats fram av HI TECHS medlemmar under deras höststämma och dels finns det med i Studentkårens Åsiktsdokument. Därmed har HI TECH, LOK och Jönköpings Studentkår beslutat att ta detta vidare. Till en början har vi startat upp en namninsamling för alla studenter som önskar genomföra tentor mån-fre. Vi kommer sedan använda den som underlag i diskussioner med Jönköping University. Vår förhoppning är att examensfria helger kan införas under höstterminen 2018.

Varför är examen under helgen ett problem?

 • Under veckodagarna är examinatorn tvungen att vara tillgänglig för frågor under en tentamen. Detta gäller inte under helgen, vilket leder till orättvisa villkor.
 • Studenter som bor strax utanför Jönköping i exempelvis Fagerhult, Mullsjö, Nässjö, Forserum och Eksjö kan inte ta sig till Jönköping University för en tentamen som startar 8.00. Studenter som bor I Gränna och Habo måste påbörja sin resa klockan 5.30.
 • Studenter med barn måste under helgen eventuellt ordna med barnvakt.
 • Service Center, Student Service, IT helpdesk ect. är stängt på helgen och det finns inte support att tillgå.

Vi tror att detta problem kan lösas utan att tentamensperioder etc. behöver regleras till det sämre för studenterna.

Kommentarer
 1. Christoffer Borefur
  Christoffer Borefur
  torsdag, 1 februari kl. 10:50
 2. Yoel
  Punkterna är bra förmulerade. Det finns skövde studenter som läser vissa kurser i JU, dem har problem med att sig dit på helger för att tentera. Tåget går inte förrän kl 8 på morgonen från skövde, dem fick sova på skolan för att inte missa tåget. Det här kan ni ta med i diskussioner också.
  torsdag, 1 februari kl. 10:53
 3. Ricardo Vera
  Bra att göra tentamen under veckan med tanke på att sjundedagsadventister har lördag (sabbat) som vilodag.
  torsdag, 1 februari kl. 15:42
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarEnodios
Länsförsäkringar Jönköping