Öppna meny

Kartläggning av problem för att bedriva studier i Sverige kopplade till uppehållstillstånd

Processen för att ansöka, få, eller förlänga ett uppehållstillstånd i Sverige är inte känd för att vara smidig. Problembilder har visats i media och diskuterats flitigt på landets lärosäten och i nationella organ. Studentrörelsen har försökt att göra situationen bättre för internationella studenter och Migrationsverket är väl bekant med att problemen finns.

Sveriges förenade studentkårer, SFS, tillsammans med Sveriges Universitets och Högskoleförbund, SUHF, vill se systemförändringar. Utan lagförändringar kan varken Migrationsverket eller lärosätena göra mer för att processen ska bli bättre. Som ett led i att förverkliga en förändring behöver SFS historier från studenter som upplevt problem i ansökningsprocessen eller förlängningen av uppehållstillstånd!

Enkäten är på engelska och tar cirka 10 minuter att besvara. Resultaten kommer att användas, om samtycke ges, i en booklet som kommer att presenteras till makthavare som en del av en större kampanj. All reslutat kommer att behandlas anonymt.

Genom att klicka här kommer du till enkäten. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Enkäten är tillgänglig till och med den 31 januari 2017.

För frågor kring enkäten, vänligen kontakta SFS Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar



Vision
Jönköpings Kommun
OnePartnerGroup
Friskis & Svettis
Vision