Öppna meny

Ny student vid JU HT 2021

Vi på Jönköpings Studentkår är så glada att just DU ska börja vid JU.

Jönköpings Studentkår vill varmt välkomna dig som ska börja studera vid JU! Säkerligen har du redan nu en del frågor om studentlivet så därför har vi satt ihop ett magasin med all information om kommande termin samt om oss på Jönköpings Studentkår och hur vi kan stötta dig under din studietid. Hittar du inte ditt svar i guiden är du varmt välkommen att kontakta oss på Studentkåren.

Nedan hittar du även användbara länkar inför terminsstart.

__________

Information angående Kick Off 2021 i augusti

Jönköpings Studentkår tillsammans med studerandeförenigarna kommer den 23 augusti till den 2 september arrangera en Kick Off för att välkomna alla nya studenter. Håll dig uppdaterad på aktuell information om Kick Offen här på vår hemsida. Med hänsyn till restriktioner och liknande kopplat till covid-19 kan förändringar i eventet ske tätt inpå starttid.

__________

Har ni några ytterligare frågor är ni varmt välkomna att kontakta oss. Alla kontaktuppgifter hittar ni på vår hemsida.

Q&A

Nedan hittar du som ny student användbar information inför terminsstart.

Frågor om boende:

Studentkåren äger inte några studentlägenheter och kan därmed inte hjälpa enskilda studenter att hitta boende. Vi arbetar med frågan på en politisk nivå och kan därför enbart ge tips och goda råd till studenter gällande bostad i Jönköping. Besök gärna vår bostadsguide för mer information.

För frågor som gäller JUs studentbostäder, vänligen kontakta JUs Bostadskontor (detta gäller internationella studenter som sökt en lägenhet via bostadsgarantin).

Frågor gällande medlemskap

Som student kan du betala ditt medlemskap först när du är anmäld på dina kurser. Du kan registrera dig 1 vecka innan kursen startar. Ditt medlemskap betalar du under de två första veckorna.

Frågor gällande studentlivet

Kick-Off

Se information ovan.

Studiesociala aktiviteter och grupper

Det finns en mängd föreningar och projektgrupper du kan ansluta dig till på campus. Du hittar Studentkårens föreningar här på vår hemsida. Finner du inte föreningen för dig har du möjighet att starta upp en ny. Om detta är intressant kontaktar du Studentkårens föreningskoordinator, associations@js.ju.se fr.o.m. 9 augusti.

Frågor om antagning och upprop?

Alla frågor gällande antagning och schema för upprop hänvisas till JU.

För frågor gällande antagning, kontakta JUs antagninsenhet och för frågor gällande upprop vänligen kontakta JUs Service Center.

Mer information om Studentkåren finner du på vår hemsida.

Vi önskar er en härlig sommar och ser fram emot att välkomna er till campus i höst.

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarVision
Jönköpings Kommun
OnePartnerGroup
Friskis & Svettis