Öppna meny

Ta din chans till att påverka studentlivet på riktigt!

Årsmötet kommer i år hållas den 6 -7 maj och det är här du har din chans att direkt påverka studentlivet på campus.

Påverka och bli delegat

Det är på årsmötet som ni studenter på JU beslutar om vad Studentkåren ska arbeta med under nästa år. Du som student kan påverka på olika sätt! Störst påverkan gör du genom att bli en av delegaterna under mötet, därmed ges du rösträtt.

Ställ frågor och skicka in förslag

Du kan även ställa frågor och tala för eller emot förslag samt skriva ett yrkande (förslag på att ändra motion eller proposition)! Störst påverkan gör du dock genom att lämna in dina egna förslag vilket är lättare än vad du kanske tror och garanterar att din röst blir hörd.

För mer information om hur du skriver en motion, läs vår guide och följ mallen. Word, 40.6 kB.

Sök en ledig post

Under årsmötet har du även chans att bli invald i JSU teamet genom att antingen söka till Ordförande, Vice ordförande, JSU Board (styrelsen), Nomination Committee (valberedningen) eller till Operations Controller (organisationsrevisor). Alla som tillhör de här grupperna arbetar på olika sätt direkt med studentlivet under ett helt år. Då har du inte bara chansen att utveckla studentlivet för ca 12 000 studenter, utan du får också erfarenhet från att arbeta i en komplex organisation samt möjlighet till enorm personlig utveckling. Varje position är utvecklande inom sina unika områden. Den gemensamma nämnaren för alla aktiva inom Studentkåren är passionen för att säkerställa att studentlivet på JU är så bra det bara kan vara.

Läs mer om positionerna och hur du ansöker till dem på vår kampanjwebb.

Du hittar mer information på vår kampanjhemsida om:

  • Hur du blir en av delegaterna.
  • Hur du skriver och skickar in ditt eget förslag.
  • Hur du deltar i mötet.
  • Hur du kan söka till de öppna positionerna, tillsammans med rolbeskrivningar.

Om du någonsin har undrat vad Studentkåren egentligen gör eller haft en idé om vad Studentkåren bör göra – så är det här tillfället för att få reda på mer och göra din röst hörd! Missa inte den chansen!

Ta del av vår Årsrapport. Frågor är välkomna under Årsmötet. Eventuella fördändringsförslag skickas till president@js.ju.se senast 15 april.

Kommentarer
  1. Solo KIRPPO
    Var är Årsmötesprotokollet??? Varför publicerar Ni ej ett justerat årsmötesprotokoll en månad efter att Årsmötet har avslutats???? S U C K !!
    söndag, 6 juni kl. 12:28
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarViktiga datum

8 april publicerar styrelsen alla propositioner

15 april är sista dagen att skicka in förslag(motioner), interpellationer och ansökningar. Du kan även söka till alla lediga positioner under mötet.

22 april publiceras alla mötesdokument.

5 maj kl 16.00 är sista dagen att registrera sig till årsmötet.
Du registrerar dig här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

6-7 maj dags för Årsmötet!

Nordic Wellness
Vision
Jönköpings Kommun
OneParnerGroup