Öppna meny

Intervju med Studentkårens styrelse

Här kan du läsa mer om Tamás Tóths upplevelse av att vara en del av Studentkårens styrelse.

Hur går ett styrelsemöte till?

Vi inleder med att välja en sekreterare etc. Därefter går vi igenom agendan, vissa punkter behöver vi diskutera mer kring och hitta olika lösningar på. Att få diskutera och hitta lösningar på problem är givande, inte minst för de som kommer nya till vår styrelse. Därefter stänger vi mötet, och om det behövs har vi här tid till att diskutera andra ämnen relaterade till styrelsen.

Vad är det bästa med att vara med i styrelsen?

Chansen att ta del av intressanta diskussioner och lösa problem. Vi försöker komma fram till optimala lösningar, genom detta lär sig och utvecklas alla styrelsemedlemmar. Dessutom får vi möta många olika människor i vår position.

Behövs någon specifik förkunskap för att söka till styrelsen?

Vi lär oss mycket under tiden som vi är med i styrelsen. Men självklart är det en fördel om du är en teamplayer som har ett intresse för att utveckla studenternas liv.

Vad får du ut av att vara med i styrelsen?

Du får mycket kunskap om omvärlden. I många fall behöver du hitta en lösning på ett problem som rör studenterna här på campus. Detta är bra erfarenheter att ha med sig när du söker jobb i framtiden.

Vilka personliga erfarenheter har du utvecklat årets som gått i styrelsen?

Jag har lärt mig att samarbeta med andra som inte har samma åsikter som jag själv, samt att stå upp för mina egna åsikter. Därtill har jag utvecklats i att tala inför andra.

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar