Öppna meny

Angående coronavirus 2019-nCoV

Ett fall av coronaviruset är bekräftat i Jönköping. Smittskyddsenheten på Region Jönköpings Län och Folkhälsomyndigheten bedömer att detta är en isolerad händelse och att det inte är någon ökad risk för invånarna i Jönköpings län eller Sverige.

Under helgen är kristelefon (kurator) hos Studenthälsan aktiverad för oroliga studenter, telefonnummer: 070-944 71 95.

Vid medicinska frågor hänvisar vi till 1177.

Folkhälsomyndigheten bedömer fortfarande att risken för att smittan ska spridas i det svenska samhället är ”mycket låg”. Man har skapat en sida med frågor och svar där man själv kan hitta mer information Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Folkhälsomyndigheten gör också uppdateringar här: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/coronavirus-wuhan-kina-januari-2020/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Folkhälsomyndigheten samarbetar med Världshälsoorganisationen och de hjälper till med att hålla svenska sjukhus och vårdcentraler informerade och uppdaterade.

Mer information Världshälsoorganisationens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det finns även mer information hos the European Centre for Disease Prevention and Control Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vision
Jönköpings Kommun
OnePartnerGroup
Friskis & Svettis
Vision