Öppna meny

Är du Studentkårens nästa projektledare?

En möjlighet som nog slår det mesta! Den innefattar allt ifrån att ena dagen hålla i en utbildning för 500 faddrar till att nästa dag rodda Insparken för tusentals studenter. Dessutom får du världens katalysator ut i arbetslivet. Nu kan du söka tjänsten som projektledare för Jönköpings Studentkår.

Vi snackade lite med nuvarande projektledare Erik Wendel för att höra mer om hur han upplevt året som projektledare och om han har några tips till dig som funderar på att söka.

Vad innebär det att vara projektledare?

Att vara projektledare för Jönköpings Studentkår kan innebära att man ena dagen håller i en utbildning för 500 faddrar och andra dagen är ansvarig för en av Europas bästa insparkar. Ett minst sagt dynamiskt jobb som ger dig arbetserfarenheter och ansvar som man vanligtvis inte uppnår förrän flera år in i arbetslivet.

Roligast med jobbet?

Att efter flera månaders planering utföra ett evenemang eller en inspark och sedan få se uppskattningen från studenterna som deltar. Det är en kick som är lätt att bli beroende av!

Vad har varit svårast?

Att inse att man inte hinner med att göra allt som man vill. Som projektledare på Studentkåren är det upp till en själv att lösa problem och skapa så mycket man hinner med. Ibland vill man mer än det finns timmar på dygnet, något man får leva med!

Varför ska man söka?

Jag säger det som min fader sa till mig och som fick mig att söka jobbet: ”Om någon hade kommit upp till dig och sagt att det fanns en utbildning på 1 år, där du fick ansvar för evenemang med flera tusen deltagare, utveckla dina ledarskapserfarenheter och dessutom chansen att forma jobbet utefter vad du själv tycker är intressant. Samtidigt som utbildningen inte bara är gratis, utan du får betalt, hade du inte tackat ja då?”

Är det värt att göra ett uppehåll i studierna för detta?

Självklart! Det blir senare en katalysator ut i arbetslivet och det året man investerar som projektledare är ett år som kan få en att snabbt komma upp i karriärstegen. Du får dessutom något som sticker ut rejält jämfört med dina kurskamrater som annars har exakt samma utbildning.

Kan du ta med dig några bra erfarenheter för framtiden?

Otroligt många! Jag personligen har formats som person av detta år och jag kommer att ta med mig mycket nu när det är dags att gå vidare till nästa jobb. Främst så har jag lärt mig otroligt mycket om ledarskap, att jobba med människor, att alla problem är till för att lösas och att genomföra ett lyckat evenemang är beroendeframkallande.


Bästa minnet?

Tidigt i augusti satt jag och planerade de sista detaljerna inför insparken. Det var inte mycket mer än 12 grader utomhus och det spöregnade varenda dag. Jag var ärligt talat ganska säker på att det inte spelade någon roll vad jag skulle hitta på, för nu skulle det vara spöregn hela insparken, vilket försvårar det mesta. När jag då måndagen den 22:a augusti, första dagen på insparken, vaknar upp av att solen skiner in genom sovrummet och att det är 20 grader så kände jag att det inte kunde bli annat än perfekt. Det var den första av 10 perfekta dagar som har kommit att etsa sig fast som ett enda stort minne för livet.

För mer information om tjänsten, kontakta Erik Wendel

Ansökningsperiod: 19 okt-2 nov

CV och personligt brev skickas till: valberedningen@js.ju.se

Notera att tjänsten innebär att du behöver kunna behärska både svenska och engelska 

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar



Vision
Jönköpings Kommun
OnePartnerGroup
Friskis & Svettis
Vision