Sök en vakant post

Vill du kunna påverka studentlivet direkt och inte bara under mötet utan under ett helt år? Då ska du söka till någon av våra lediga poster – läs nedan och ta reda på vilken som passar dig!

Presidium

Presidiet består av Studentkårens Ordförande och Vice Ordförande. Är du sugen på att söka till en av posterna måste du ta studieuppehåll ett år eller söka samma termin som du tar examen. Detta då positionerna innebär att du arbetar 100 % för Studentkåren och får en så kalla arvodering (ekonomisk ersättning).

Presidiet är de två som är ansvariga för den dagliga verksamheten tillsammans med egna fokusområden. Enkelt sätt kan man säga att presidiet är en form av VD och ska ha koll på många olika saker.

Blir du vald ska du vara tillgänglig för en överlämning direkt efter årsmötet – den anpassas självklart efter dina kvarvarande studier för terminen.

Mandatperioden är från 1 juli 2022 till 30 juni 2023

Överlämning: 11 maj- 30 juni 2022

Läs mer om hur du söker och hur det går till på årsmötet i Handboken.

Notera att för ordförande och vice ordförande krävs goda kunskaper i tal och skrift på både engelska och svenska.

ARBETSBESKRIVNING FÖR ORDFÖRANDE Pdf, 128.1 kB.

ARBETSBESKRIVNING FÖR VICE ORDFÖRANDE Pdf, 126.3 kB.

Verksamhetsrevisor

Har du erfarenhet av hur studentlivet fungerar och hur styrelser ska arbeta? Är du nyfiken på vad Studentkåren gör och har intresse för hur en organisation fungerar? Kanske har du ett brinnande engagemang men har inte tiden för att kunna vara styrelsemedlem? Då är verksamhetsrevisor rätt för dig!

verksamhetsrevisor är två personer som ska se till att styrelsen gör sitt jobb. De är med på styrelsemöten och har lite extra koll på alla styrdokument samt ser till att styrelsen arbetar utefter dessa.

Notera att för positionen som verksamhetsrevisor krävs goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift.

ARBETSBESKRIVNING FÖR VERKSAMHETSREVISOR Pdf, 106.1 kB.

Styrelsen

Styrelsen består av 9 representanter som har till uppgift att arbeta för det årsmötet har beslutat att Studentkåren ska göra. Då Studentkåren har ett antal anställda och ett antal så kallade arvoderade (t.ex. presidiet) som arbetar heltid innebär detta att mycket praktiskt uppgifter delegeras till dessa. Vad gör då styrelsen egentligen?

Jo, styrelsen försöker titta på hur Studentkåren kan utvecklas som organisation, den tar också de så kallade strategiska besluten – beslut som är avgörande för studentkåren som organisation. Styrelsen fattar också de tyngre ekonomiska besluten och förbereder inför nästa årsmöte där de presenterar ovanstående.

Är du intresserad av att få erfarenhet av hur en organisation styrs, utvecklas samt av studentlivet ska du söka hit!

Notera att för positionen som styrelsemedlem krävs goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift.

ARBETSBESKRIVNING FÖR STYRELSEN Pdf, 118.8 kB.

Valberedningen

Har eller vill du ha erfarenhet av rekrytering? Har du erfarenhet av studentlivet och vet vad och vem som krävs för att det ska förbättras?

Valberedningens fem medlemmar intervjuar och rekommenderar vem de anser passar för att sitta i styrelsen, presidiet valberedningen och som verksamhetsrevisor. De är även med och tar fram nästa Projektledare!

Vilka som utför det årsmötet beslutar är av yttersta vikt och därmed har du en stor chans att påverka hur studentlivet formas och utvecklas genom att rekrytera rätt personer.

Notera att för positionen som medlem i valberedningen krävs goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift.

ARBETSBESKRIVNING FÖR VALBEREDNINGEN Pdf, 105.2 kB.

Kontaktperson

DEADLINE

Sista ansökningsdag för samtliga positioner är 20 april. Vänligen ansök via vårt formulär. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Notera att du även kan söka på plats under mötet.

Fördelen med att skicka in din ansökan i förväg är att valberedningen får chans att intervjua dig. Valberedningen har chans att nominera kandidater till de olika positionerna.

Läs gärna mer om ansökningsprocessen i vår handbok ovan.

NOTEra!

När du söker en position på JSU kommer ditt CV och personliga brev, tillsammans med övriga handlingar inför Årsmötet skickas ut till våra medlemmar. Personnummer tas däremot bort från ditt CV.