Öppna meny

Betala kåravgift

JU beslutade 2011 att kåravgiften är obligatorisk*, detta för att säkerhetsställa att din studietid blir den bästa möjliga ur många olika perspektiv. Kårmedlemskap för VT 2023 kan betalas fr.o.m. den 17 januari.

Kårobligatoriet innebär att alla studenter, med undantag av forskarstudenter, vid högskolan ska vara medlemmar i Studentkåren. Detta för att se till att studentinflytandet är starkt på campus.

* Doktorander och utbildningar som inte ger högskolepoäng (t. ex. basår/bastermin) omfattas dock inte av kårobligatoriet. Men har självklart möjlighet att vara medlemmar, för att kunna ta del av alla studentrabatter. Kontakta Studentservice så hjälper vi dig.

Så betalar du kåravgiften

Du kan betala ditt medlemskap på två olika sätt:

  1. Betala kåravgiften online. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  2. Betala över disk i Studentservice.

OBS. För att kunna betala kåravgiften måste du först registrera dig via StudentLadok till program och kurser som du ska läsa Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Efter registreringen kan du normalt betala kåravgiften nästkommande dag, efter lunch. Vid högtryck som vid terminsstart kan det ta upp till två dagar innan registreringen har kommit in till Studentkåren.

Efter du betalat

Du kan ladda ner ditt Mecenatkort till din smartphone via Mecenat-appen så du kan ta del av studentrabatter och erbjudanden.

Texten granskad / uppdaterad

JLT och Västtrafik ingår i Svensk Kollektivtrafik. För att få rabatt hos dem krävs att du har en studietakt på minst 50 % under 10 veckor. Rätt till rabatt skall kunna styrkas under resa genom att ”Studentresesymbolen” finns på Mecenatkortet i mobilen (MecenatAppen).

Om du under resa inte kunnat styrka att du har rätt till studentrabatt och blivit ålagd att betala kontrollavgift, kan du bestrida detta genom att maila biljettkontrollen@jlt.se

Andra lokaltrafikbolag kan ha andra regler. Vänligen se Mecenats hemsida.

Vision
Jönköpings Kommun
OnePartnerGroup
Friskis & Svettis