Öppna meny

Bostadsguide- ny student 

Studentkåren kan tyvärr inte förmedla bostad till dig som ny student, men däremot kan vi dela med oss av våra bästa tips i hur du tar dig fram på Jönköpings bostadsmarknad.

Till att börja med vill vi rekommendera alla nya studenter att gå med i Studbolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Det är sidan där de allra flesta studentlägenheter publiceras och förmedlas. Du bör även kika in Blocketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, där lediga lägenheter runt om i Jönköping publiceras.

Gå även med i Facebookgruppen “Lediga lägenheter i Jönköping”.

Vi på Jönköpings Studentkår hjälper dessutom privatpersoner att lägga upp lediga lägenheter och rum. Privatpersonerna ansvarar därmed helt för sina annonser och det är även till dem du vänder dig om du är intresserad av en lägenhet eller ett rum.

Därtill finns privata hyresvärdar som har egna bostadsköer i Jönköping.

Tillfälliga lösningar

Har du tur kanske du under Kick Off får en fadder eller klasskamrat som kan hjälpa dig med övernattningsmöjligheter under den första tiden. 

Tänk på:

  • Att bredda ditt sökande! För att öka dina möjligheter till en bostad, sök även på de bostäder som ligger lite utanför stadskärnan.
  • Att vara beredd på en eventuell tillfällig lösning av boende.
  • Att du kanske inte får ditt förstahandsval på bostad direkt.
  • Men, det brukar oftast lösa sig! Om inte, kontakta Studbo info@studbo.se så gör de sitt bästa för att hitta en lösning.

Texten granskad / uppdaterad 2018-01-09

Enodios
Länsförsäkringar Jönköping