Öppna meny

Hälsa & välmående

En stor del av studietiden handlar om att ha roligt, men en ännu större del handlar om att må bra för att du ska kunna nå dina mål. Känner du dig stressad eller behöver någon att fråga om råd finns Studentkåren, dess kommitté Studenter Emellan och Studenthälsan här för dig.

Studenthälsan

Tillsammans med Studenthälsanlänk till annan webbplats, högskolans mottagning för studierelaterad hälsovård, arbetar Studentkåren aktivt för att du ska må så bra som möjligt. Det kan handla om allt från att förbättra studiemiljön på campus till att säkerställa att det finns goda möjligheter för att du ska kunna aktivera dig utanför klassrummet.

Kontakta Studenthälsan: Kurator: 036-10 10 65, 036 – 10 10 66 Sjuksköterska: 036 – 10 10 67, studenthalsan@ju.se

Hur kan Studenthälsan hjälpa dig?

Studenthälsan är din klippa i stormen. Känner du till exempel att stressen smyger sig på under tentaperioden kan du alltid vända dig till Studenthälsan för råd och vägledning. Varför inte gå en kurs i stresshantering? Förutom att de kan hjälpa dig hantera perioder med hög arbetsbelastning erbjuder Studenthälsan bland annat följande:

Glöm inte att alla besök hos Studenthälsan är gratis samt att de som arbetar där har tystnadsplikt!

Studenter Emellan

Studenter Emellan jobbar för studenters välmående och hälsa. De finns till för dig som söker vård eller önskar information kring vård och hälsa. Under året står de som arrangörer för bland annat Hälsans Veckalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Kommittén styrs av Studentkårens Kårgeneral med Studenthälsoansvar.

Kontakta Studenter Emellan: Tfn 0760 48 42 62, ordf.halso@js.ju.se

Texten granskad / uppdaterad 2017-01-04

Glöm inte!

Det är viktigt att du tar en paus från pluggandet för att orka med.

Ett tips är att hänga med på en resa eller gå med i en förening för att hitta nya vänner och utmaningar.

Enodios
Länsförsäkringar Jönköping