Öppna meny

Betala kåravgift

För att du ska kunna bedriva dina studier vid Jönköping University behöver du vara medlem i Studentkåren. Du blir medlem genom att betala kåravgiften terminsvis.

År 2011 beslutade Jönköping University att kårobligatorium gäller här i Jönköping*. Kort och koncist betyder det att alla studenter, med undantag av forskarstudenter, vid högskolan ska vara medlemmar i Studentkåren. Detta för att se till att studentinflytandet är starkt på campus.

* Doktorander omfattas dock inte av kårobligatoriet. Men har självklart möjlighet att vara medlemmar, för att kunna ta del av alla studentrabatter.

Så betalar du kåravgiften

Du kan betala ditt medlemskap på två olika sätt:

  1. Betala över disk i Studentservice.
  2. Betala kåravgiften online.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

OBS. För att kunna betala kåravgiften måste du först registrera dig via StudentLadok till program och kurser som du ska läsalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Efter registreringen kan du normalt betala kåravgiften nästkommande dag, efter lunch.

Efter du betalat

Som student på Jönköping University har du tillgång till JU-kortet. Detta kan du efter att du betalat din medlemsavgift uppdatera till ditt medlemskort i Jönköpings Studentkår, din studerandeförening samt till ditt Mecenatkort. För att uppdatera, besök en av kortskrivarna i A-huset eller i Rio i Studenternas Hus. Du kan också få tillgång till Mecenatkortet i din telefon genom att ladda ner Mecenat-Appen.

Du som läser på distans eller vid regionalt lärcentra får inte automatiskt ett ”fysiskt” Mecenatkort. Istället kan du ladda ned Mecenat-Appen och få ditt kort direkt i mobilen, genom appen. Information om detta kommer med e-post och brev hem till dig.

Alla kan även beställa ett fysiskt Mecenatkort.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Du som är i behov av reserabatter i Stockholm (SL) måste du ladda ner Mecenat-Appen, då den loggan inte trycks på JU-kortet.

Texten granskad / uppdaterad 2018-08-17

Enodios
Länsförsäkringar Jönköping