Öppna meny

Betala kåravgift

För att du ska kunna bedriva dina studier vid Jönköping University är det obligatorisk att vara medlem i Studentkåren. Du blir medlem genom att betala kåravgiften terminsvis.

År 2011 beslutade Jönköping University att kårobligatorium gäller här i Jönköping*. Kort och koncist betyder det att alla studenter, med undantag av forskarstudenter, vid högskolan ska vara medlemmar i Studentkåren. Detta för att se till att studentinflytandet är starkt på campus.

* Doktorander omfattas dock inte av kårobligatoriet. Men har självklart möjlighet att vara medlemmar, för att kunna ta del av alla studentrabatter. Kontakta Studentservice så hjälper vi dig.

Så betalar du kåravgiften

Du kan betala ditt medlemskap på två olika sätt:

  1. Betala över disk i Studentservice.
  2. Betala kåravgiften online.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

OBS. För att kunna betala kåravgiften måste du först registrera dig via StudentLadok till program och kurser som du ska läsalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Efter registreringen kan du normalt betala kåravgiften nästkommande dag, efter lunch. Vid högtryck som vid terminsstart kan det ta upp till två dagar innan registreringen har kommit in till Studentkåren.

Efter du betalat

Som student på Jönköping University har du tillgång till JU-kortet. Detta kan du efter att du betalat din medlemsavgift uppdatera till ditt medlemskort i Jönköpings Studentkår, din studerandeförening samt till ditt Mecenatkort. För att uppdatera, besök en av kortskrivarna i A-huset, Campus Arena eller i Rio i Studenternas Hus. Du ska också ladda ner ditt Mecenatkort till din smartphone via Mecenat appen så du kan ta del av rabatter och erbjudanden.

Du som läser på distans eller vid regionalt lärcentra får inte automatiskt ett ”fysiskt” Mecenatkort. Istället ska du ladda ned Mecenat-Appen och få ditt kort direkt i mobilen, genom appen. Information om detta kommer med e-post och brev hem till dig.

Alla kan även beställa ett fysiskt Mecenatkort.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Texten granskad / uppdaterad 2018-12-18

Länsförsäkringar Jönköping