Öppna meny

Studentnytta

Hur hittar jag boende? Vart kan jag köpa kurslitteratur? Vem vänder jag mig till om en lärare gett mig felaktigt betyg?

Som student är det många bollar att hålla koll på. För att se till att du hinner med pluggandet, festerna och alla andra roliga aktiviteter har därför Studentkåren samlat lite matnyttig information.

Unika rabatter för dig som medlem

Som student vid Jönköping University har du tillgång till en mängd studentrabatter via Mecenatlänk till annan webbplats. Du får tillgång till rabatterna när du betalt kåravgiften samt uppdaterat ditt JU-kortlänk till annan webbplats.

Förutom Mecenats rabatter får du via Studentkåren tillgång till några extra nyttigheter vid uppvisande av JU-kortet:

Nordic Wellness Jönköping-länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Allaktivitetskort på alla klubbar i Sverige (ej Exclusive eller Skidome).

Ett utmärkt kort för dig som studerar och vill kunna välja på massor av olika gruppträningsklasser varje dag, har närheten till flera Nordic Wellness gym eller kanske reser en del inom Sverige. Ta med ett giltigt CSN-kort/JU-kort för att ta del av erbjudandet på 299kr/månad. Välkommen!

Länsförsäkringarlänk till annan webbplats- Skaffa en billig studentförsäkring som täcker allt för bara 416 kronor.

Gå 2 för 1 på Midnattståget till Marrakechlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hoppa på tåget som tar dig från den ena exotiska platsen till den andra. Midnattståget till Marrakech är en fantasifull teaterföreställning med mystiska dörrar, förväxlade identiteter och renodlad teatermagi som visas på Jönköpings Teater. Nu kan du dessutom gå 2 till priset av 1, alltså 270:- inkl. serviceavgift (ord. pris 540:-). Datum 19-20 september, 27-28 september och 3-4 oktober kl. 19:00.

Judith Owen – 100:- rabattlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Internationellt hyllade Judith Owen har under åren etablerat sig själv som en av våra mest spännande artister, med jazzig, soulig röst, hon kommer till Jönköpings Teater den 5 oktober kl. 19:30. På hennes tolfte album återupplivar hon andra artisters material, gammalt som nytt och från genrer som är långt ifrån hennes egna. Nu kan du se hennes konsert för 150:- inkl. serviceavgift (ord. pris 250:-).

Gå 2 för 1 på Clara Henrylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Programledaren, komikern, författaren, bloggaren och vloggaren Clara Henry kommer till Jönköpings Konserthus den 11 oktober kl. 18:30. Clara har skrivit boken “Ja jag har mens, hurså?”. Efter författardebuten föreläser hon om sina specialämnen mens, feminism och Youtube, med betoning på att få bort tabun kring att prata om mens öppet. Nu kan du gå 2 för 1 på hennes föreläsning, alltså 165:- inkl. serviceavgift (ord. pris 330:-).

Enodios.selänk till annan webbplats - 50-75 % rabatt på översättningar och språkgranskning av din uppsats eller avhandling.

TAXI Jönköping AB och Taxikurirlänk till annan webbplats - ger dig 20 % på taxiresor mellan 21:00-03:00 på onsdagar för att du ska komma hem säkert efter en kväll på Akademien. Därutöver gäller 10 % rabatt. Kom ihåg att du måste uppge att du är student när du beställer taxi samt visa ditt JU-kort vid betalning.

Nöjesnyttlänk till annan webbplats - I varje nummer av det digitala numret av Nöjesnytt finns det en samling lokala studentrabatter. Håll utkik!

Mr Rice- Ger 15% rabatt på samtliga av sina rätter.

Texten granskad / uppdaterad 2018-09-24

Vill du erbjuda en studentrabatt?

Enodios
Länsförsäkringar Jönköping