Öppna meny

Studentguide

Oavsett om du är ny student eller veteran på campus kan det vara skönt med lite tips och tricks för att få rätsida på vardagen. Här hittar du en samling godbitar som kan vara en hjälp på vägen.

Ny student

Ska du precis börja dina studier vid Jönköping University?

Under din första tid som student kan tillvaron kännas lite övermäktig. Allt är nytt och det är mycket att hålla koll på, men ta det lugnt. Allt kommer falla på plats så småningom. Nedan får du några tips som förhoppningsvis underlättar din första tid här på campus.

Innan du börjar

När du blivit antagen till Jönköping University är det dags att inleda ett nytt kapitel i ditt liv. Gillar du att vara förberedd kan du alltid sysselsätta dig med följande innan terminsstarten:

Första dagen på campus

När du tackat ja till din plats vid Jönköping University kommer du bli kallad till upprop/introduktion för att få information om programmet du valt.

Direkt efter uppropet börjar Kick Off för dig och dina klasskamrater. Under Kick Off anordnar Studentkåren tillsammans med befintliga studenter aktiviteter för att du ska få chansen att lära känna dina nya klasskamrater, staden Jönköping och skolan.

De första veckorna

När Kick Off är över är det dags för studierna att börja på allvar. Frukta inte! Det kommer fortfarande finnas en rad aktiviteter som du kan sysselsätta dig med utöver studierna. 

Under de första veckorna är det perfekt för dig att utforska möjligheterna på campus. Varför inte gå med i en förening? Kanske är du mer sugen på att slappna av på Rio, Sydney eller på nattklubben Akademien. Endast du sätter gränserna.

Dessutom är det viktigt att du inte glömmer att betala kåravgiften som är obligatorisk vid Jönköping University.

Veteranen

Efter att du pluggat ett tag har du förmodligen hunnit sätta dig in i hur studentlivet i Jönköping fungerar. Du vet vad Studentkåren jobbar med och vilken Studerandeförening du tillhör med mera.

Även som veteran kan det ibland vara bra att färska upp minnet och söka nya utmaningar.

Förhoppningsvis har du hittat den perfekta studietekniken vilket resulterat i större utrymme för fritidsaktiviteter. Använd gärna det nyfunna utrymmet till att krydda ditt CV genom att engagera dig i någon förening, din Studerandeförening eller i Studentkåren. Att skapa mervärde för sina medstudenter är tacksamt och samtidigt en grym erfarenhet som hjälper dig i jakten på drömjobbet.

Som veteran här på campus har du säkert genomfört ett flertal kurser och examinationer. Kanske har du upptäckt brister eller så har frågor dykt upp under åren? Ta hjälp av Studentkårens Utbildningsansvarige för att få hjälp och svar på allt som rör din utbildning.

Texten granskad / uppdaterad 2019-12-06

Länsförsäkringar Jönköping