Öppna meny

Undersökning-Studierelaterade kostnader

Hälsosektion har nu presenterat de resultat som framkom av den enkätundersökning de genomförde kring hur studenterna på HHJ upplever studierelaterade kostnader kopplade till sin utbildning.

I enkätstudien har det framkommit att det idag är mer än 25 % av studenterna som någon gång övervägt att hoppa av sin utbildning kopplat till studierelaterade kostnader och 12,9% har någon gång under sin studietid varit tvungna att ta extralån utöver sitt bidrag och lån från CSN. Hela 74 % känner att de inte har blivit informerade om vilka kostnader som förväntas av dem som studenter under utbildningen, skriver Hälsosektion i presentationen av sin undersökning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

I resultat redovisas områden som kan komma att ha betydelse för att minimera risken att studenter väljer att hoppa av sin utbildning på grund av studierelaterade kostnader.

Kostnaderna vid VFU känns som ett nationellt problem. Det gäller för kommun och landsting att stötta studenterna i sin utbildning för att säkerställa att de tar examen och kommer ut i verksamheten, säger Jennie Frondell Ordförande i Hälsosektion.

Hälsosektion har i nuläget kontaktat ledningen på HHJ och tillsammans ska de förbättra informationen. Dessutom har Hälsosektion bett HHJ att se över kurslitteraturen för att utreda om det går att minska kostnaderna. "Det gäller för kommun och landsting att stötta studenter i sin utbildning för att säkerställa att de tar examen och kommer ut i verksamheten", säger Hälsosektion.

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar



Vision
Jönköpings Kommun
OnePartnerGroup
Friskis & Svettis
Vision