Öppna meny

Fyllnadsval

Det är dags för fyllnadsval, där du har chansen att söka till våra öppna positioner och engagera dig i studentlivet. Ta chansen att utmana dig själv i en miljö som är gjord för att du ska lära dig!

Varför ska du vara engagerad i Studentkåren?

  • Du få möjligheten att direkt påverka studentlivet på campus
  • Du får chansen att nätverka och träffa nya vänner
  • Du får arbetslivserfarenhet och det lilla extra på CV:t
  • Du får Study Abroad Points

Vilka positioner är öppna?

Du kan nu söka till Valberedningen, Operations Controller och Styrelseledamot. Vad det innebär kan du läsa mer om här nedan.

Kom ihåg att inga av våra positioner kräver tidigare erfarenhet. Det du behöver är viljan att lära och utvecklas samt att bidra till studentlivet!

Valberedning - 4 platser

Det är valberedningen som rekommenderar vilka nästa styrelse och presidium ska vara. De har en avgörande roll och deras ord vilar tungt när nästa beslutsfattare för kåren väljs. En del av valberedningens arbete är också att leta efter passande personer till rollerna. Detta innebär att valberedningen behöver vara ute bland studenterna på aktiviteter och evenemang för att komma i kontakt med potentiella kandidater. Det finns inga krav på att du från start måste ha ett stort kontaktnät.

Som medlem i kommittén får du chans att utveckla dina färdigheter i intervjusituationer och oavsett om du drömmer om att arbeta med rekrytering eller ha en chefsposition får du en del av den erfarenhet du behöver.

Läs mer i rollbeskrivningen Pdf, 105.2 kB. eller kontakta board@js.ju.se för mer information!

Operations Controller - 2 platser

Operations controller, även kallade verksamhetsrevisorer, ansvarar för att kolla så att styrelsen gör sitt jobb och följer stadgar samt andra styrdokument. Det är en position där huvuduppdraget är att observera och agera om det behövs.

Du får inblick i hur kåren fungerar och har chansen att få erfarenhet av organisationsutveckling och strategiarbete. Ett öga för detaljer och förmågan att våga säga ifrån är förmågor du kommer att få öva på.

Läs mer i rollbeskrivningen Pdf, 106.1 kB. eller kontakta board@js.ju.se för mer information!

Styrelseledamot - 1 plats

Som styrelseledamot är ditt jobb att vara studenternas röst i alla beslut som styrelsen ansvarar för. Det innebär att du förväntas delta i aktiviteter, evenemang och på andra sätt hålla kontakten med dina medstudenter för att senare kunna framföra deras åsikt. Du måste också hålla dig uppdaterad om vad som händer inom JSU som organisation då styrelsen ansvarar för att titta på hur Studentkåren kan utvecklas till det bättre.

Du kommer bland annat få erfarenhet av hur det är att styra och utveckla en organisation på en strategisk nivå.

Läs mer i rollbeskrivningen Pdf, 118.8 kB. eller kontakta board@js.ju.se för mer information!

Valprocess:

  1. Du skickar in din ansökan via formuläret Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
  2. Valberedningen intervjuar dig. Intervjuer sker löpande, men som senast den 28e september.
  3. Valberedningen ringer dina referenser om du har angett några.
  4. Du blir inbjuden att presentera dig själv, max 5 min, vid kommande styrelsemöte. Tid anges under rekryteringsprocess. Efter presentationen kan styrelsen ställa kompletterande frågor.
  5. Styrelsen ser över alla ansökningar, lyssnar på kandidaterna och fattar sedan ett beslut med valberedningens rekommendation i åtanke.

Har du vidare frågor om ansökningsprocessen? Kontakta board@js.ju.se

OBS! Ansökan behöver vara skriven på engelska. Dessa positioner innebär även att de som innehar dem behöver kunna tala och skriva på engelska.

Texten granskad / uppdaterad

Vision
Jönköpings Kommun
OnePartnerGroup
Friskis & Svettis
Vision