Öppna meny

Kick Off

Jönköpings Studentkår anordnar varje termin en Kick Off, ett tio dagar långt evenemang som handlar om att introducera dig som ny student till JU och staden Jönköping.

Information angående Kick Off 2020

Covid-19 har resulterat i att vi på Jönköpings Studentkår har gjort flera justeringar i vår verksamhet, som även kommer gälla under höstterminens början.

Tillsammans med våra partners och berörda studentföreningar har vi tagit beslutet att vi tyvärr inte kommer kunna arrangera höstens Kick Off. Detta är med anledning av rådande restriktioner och regler från regeringen och Folkhälsomyndigheten.

Vi är hemskt ledsna att behöva ge detta besked, särskilt med hänsyn till att vi har sett fram emot att välkomna er alla, nya som gamla studenter, till campus i augusti. Däremot strävar vi fortfarande efter att ge er den bästa möjliga start på ert nya studentliv, även om det inte blir genom den traditionella Kick Offen. Vi planerar för att möta er i våra digitala kanaler. Till alla nya studenter kommer en hälsning i mitten av augusti via mail. Förhoppningen är sedan att kunna välkomna er fysiskt på campus, så snart restriktionerna i Sverige släpps.

Har ni några ytterligare frågor är ni varmt välkomna att kontakta oss. Alla kontaktuppgifter hittar ni på vår hemsida.

Vad är Kick Off?

Kick Off varar i tio dagar på hösten respektive 5 dagar på våren. Dessa dagar är fullspäckade med aktiviteter i sann lära-känna-varandra-anda. Kick Off är till för att DU ska få en bra start på studietiden samt känna dig trygg i din nya tillvaro.

Kick Off fungerar på så sätt att du och dina klasskamrater blir indelade i grupper där befintliga studenter, faddrar, hjälper er att komma till rätta. Under dagtid är det information från JU på schemat medan eftermiddagarna och kvällarna ägnas åt aktiviteter och diverse underhållning.

Självklart är alla aktiviteter frivilliga. Studentkåren rekommenderar ändå att du deltar för att få svar på frågor och snabbt hitta nya vänner.

Aktiviteter under Kick Off

Beroende på vilken fackhögskola du går på ser Kick Off lite olika ut. Du hittar schemat i aktivitetskalendern och i appen "Kick Off JU". Däremot anordnar Studentkåren vissa aktiviteter som är gemensamma för alla studenter, bland annat Kick Off Festivallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. En helkväll på campus, bara för våra studenter, med grymma artister, förfestival, djs, dansgolv, mat och mycket mer! 

Fadder

Under Kick Off arbetar cirka 600 faddrar ideellt för att du som ny student ska ha någon att vända dig till. En fadder är en befintlig student som genomgått Studentkårens fadderutbildning, innefattande ledarskapsträning och första hjälpen.

Faddrarna i din Kick Off grupp är med dig hela Kick Off och ser till att du blir väl omhändertagen. Du känner igen dem på deras färgglada t-shirts med ett stort tryck där det står FADDER. Kom ihåg; En gång fadder, alltid fadder!

PS. Alla faddrar skriver på ett avtal som du hittar i högerspalten.

Texten granskad / uppdaterad 2020-07-16

Kick Off schema?

Kick Off går av stapeln i augusti respektive januari. Du hittar schemat i aktivitetskalendern när det börjar närma sig samt i appen "Kick Off JU".

Viktiga dokument

Länsförsäkringar Jönköping