Öppna meny

Insparken

Jönköpings Studentkår anordnar varje termin Insparken, ett två veckor långt evenemang som handlar om att introducera dig som ny student till högskolan och staden Jönköping.

Vad är insparken?

Insparken varar i tio dagar på hösten respektive 5 dagar på våren. Dessa dagar är fullspäckade med aktiviteter i sann lära-känna-varandra-anda. Insparken är till för att DU ska få en bra start på studietiden samt känna dig trygg i din nya tillvaro.

Insparken fungerar på så sätt att du och dina klasskamrater blir indelade i grupper där befintliga studenter, faddrar, hjälper er att komma till rätta. Under dagtid är det information från högskolan på schemat medan eftermiddagarna och kvällarna ägnas åt aktiviteter och diverse underhållning.

Självklart är alla aktiviteter frivilliga och inget tvång förekommer. Studentkåren rekommenderar ändå att du deltar för att få svar på frågor och snabbt hitta nya vänner.

Aktiviteter under Insparken

Beroende på vilken fackhögskola du går på ser Insparken lite olika ut. Du hittar schemat i aktivitetskalendern.

Däremot anordnar Studentkåren vissa aktiviteter som är gemensamma för alla studenter, bland annat Insparksfestivalenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. En helkväll på campus, bara för våra studenter, med grymma artister, förfestival, djs, dansgolv, mat och mycket mer! 

Fadder

Under Insparken arbetar cirka 500 faddrar ideellt för att du som ny student ska ha någon att vända dig till. En fadder är en befintlig student som genomgått Studentkårens fadderutbildning, innefattande ledarskapsträning och första hjälpen.

Faddrarna i din insparksgrupp är med dig hela Insparken och ser till att du blir väl omhändertagen. Du känner igen dem på deras färgglada t-shirts med ett stort tryck där det står FADDER. Kom ihåg; En gång fadder, alltid fadder!

PS. Alla faddrar skriver på ett avtal som du hittar i högerspalten.

Texten granskad / uppdaterad 2017-01-04

Insparkstider?

Höstinsparken och vinterinsparken går av stapeln i augusti respektive januari. Du hittar insparksschemat i aktivitetskalendern när det börjar närma sig.

Viktiga dokument

Enodios
Länsförsäkringar Jönköping
Enodios